Polityka prywatności i ochrona danych osobowych

KLAUZULA INFORMACYJNA

Informuję, że:

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych):

  1. Administratorem danych osobowych Pani/Pana jest Przedszkole Edukacyjne im. Jana Amosa Komeńskiego Parafii Ewangelicko – Reformowanej w Zelowie, ul. Sienkiewicza 14, 97 – 425 Zelów;
  2. Z Administratorem można skontaktować się pod wyżej wskazanym adresem, a także pod adresem e -mailowym przedszkole@zelandia.pl lub pod numerem telefonu /44/ 63 41 053, 63 41 020;
  3. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych: azak@daneosobowe-inspektor.pl lub nr telefonu +48 668677781;
  4. Dane osobowe Pana/i/ będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych w celu odpowiedzi na korespondencję mailową.
  5. Odbiorcami Pana/pani danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa.
  6. Dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich.
  7. Dane osobowe będą przechowywane do zakończenia sprawy, której dotyczy korespondencja.
  8. Posiada Pan/i prawo do: żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do cofnięcia zgody.
  9. Przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych.
  10. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

W przypadku uznania, iż przetwarzanie przez Przedszkole Edukacyjne im. Jana Amosa Komeńskiego Parafii Ewangelicko – Reformowanej w Zelowie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy RODO,  przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Dyrektor Przedszkola Edukacyjnego im. J.A.Komeńskiego
Parafii Ewangelicko – Reformowanej w Zelowie

 Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

Formularze kontaktowe na stronie

W formularzu kontaktowym zbierane są dane określone jako „imię i nazwisko”, „adres e-mail” oraz temat i treść wiadomości, dzięki czemu będziemy wiedzieć od kogo jest wiadomość i jak się skontaktować.

Ciasteczka na stronie

Jeśli masz konto pozwalające na dostęp do panelu zarządzania stroną i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania się do panelu administracyjnego tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Te witryny mogą zbierać informację o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Analiza statystyk

Nasza strona wykorzystuje plugin zbierający i analizujący jak często użytkownicy odwiedzają naszą stronę oraz które strony są odwiedzane najczęściej. Nie zawierają one jednak żadnych danych osobowych pozwalających na identyfikację użytkownika.

Z kim dzielimy się danymi

Wszystkie zbierane dane są używane jedynie dla naszych celów, w związku z czym dostęp do nich mają osoby zarządzające stroną (t.j. administrator i osoby z Przedszkola wprowadzające/edytujące treści na stronie) oraz Kolegium Kościelne Parafii Ewangelicko – Reformowanej.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Dane kontaktowe z formularza kontaktowego są przechowywane bez daty końcowej, tak aby Przedszkole mogło zawsze ponowić kontakt z osobą wysyłającą zgłoszenie.

Ciasteczka logowania do panelu zarządzania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Ciasteczko związane z edytowanym przed chwilą artykułem wygasa tego samego dnia.

Jakie masz prawa do swoich danych

Możesz zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Gdzie przesyłamy dane

Dane nie są nigdzie przesyłane.

Jak chronimy twoje dane?

Dostęp do danych mają osoby odpowiednio przeszkolone i uprawnione, a każde konto pozwalające na zobaczenie danych jest zabezpieczone hasłem.